Sfaturi spalare geamuri

Spalarea geamurilor este una din activitatiile ce necesita rabdare si atentie . Dupa cum am vazut, putini sunt cei care stiu ca cea mai eficienta metoda de a spala geamurile este spalarea cu racleta si cu mopul special. Insa si mai putini sunt dispusi sa investeasca intr-un mop pentru geam si o racleta .

Odata ce a-ti lucrat cu ele, sunt sanse mari sa nu reveniti la traditionala sticla cu pulverizator si prosoape de hartie.

In acest articol va vom prezenta echipamentele de care aveti nevoie si pasii simpli ce trebuiesc urmati pentru a avea rezultate rapide si clare.

In primul rand aveti nevoie de un mop special pentru geam insotit de o galeata normala.Puteti folosi aproape orice solutie; de la solutie profesionala de spalat geamuri pana la solutie de vase,ideea este sa inmuiati murdaria de pe geam ca ulterior sa o inlaturati cu ajutorul racletei.Clatiti mopul ori de cate ori este nevoie.

Al doilea lucru de care aveti nevoie este racleta de cauciuc. Lungimea potrivita a racletei este undeva intre 10 si 12 inch, in functie de dimensiunile geamurilor dumneavoastra. Banda de cauciuc poate fi schimbata daca veti constata ca aceasta lasa dungi sau are marginile crestate. Inlaturarea murdariei se face orizontal.

In cazul in care aveti impuritati lipite de geam, racleta metalica este un instrument foarte util. Recomandam folosirea ei doar la geamurile de tip termopan si mai putin la geamurile vechi, deoarece racleta metalica este un instrument foarte ascutit si poate zgaria cu usurinta sticla . Odata inlaturata murdaria , marginile se sterg cu ajutorul undei lavete tip microfibra deoarece aceasta nu lasa urme.

In concluzie toate aceste ustensile necesita o investitie initiala considerabila , dar acestea pot fi folosite multi ani si pot rezultate neasteptate fata de traditionalele metode.