Curatenie in casa noastra

Sfaturi pentru curatenie in casa noastra

                 Mai devreme sau mai tarziu cu totii realizam cat de esentiala este curatenia in casa noastra si cat de mult ne poate influenta sanatatea noastra.Pentru a avea o atmosfera cat mai relaxanta si placuta , casa trebuie sa fie organizata si cat mai simpla cu putinta.
Desigur putem afirma ca oamenii cu un program foarte incarcat pot fi usor depasiti in doar cateva saptamani de situatie, noi venim in ajutorul dumneavoastra cu cativa pasi esentiali :

                 1.Curatenie in casa in mod regulat. Ca si un paradox,in viata cele mai simple lucruri sunt cele mai greu de realizat. Cu un pic de fermitate si de organizare,curatenia regulata poate fi strecurata printre activitatile zilnice din casa.Atunci cand ne ridicam din fata calculatorului , a televizorului, cand terminam de citit o revista,sau chiar inainte de culcare,daca vedem un lucru ca nu este pus la locul lui,un vas trebuie spalat sau o haina pusa in cosul de rufe , actionam imediat.La inceput este un efort dar cu timpul devine un mod de viata.

                2.Fii organizat. Pe masura ce trece timpul vei acuma din ce in ce mai multe lucruri .Fie arunci ce nu ai nevoie ,fie le depozitezi intr-o cutie de carton intr-un loc mai retras.Orice obiect din casa trebuie sa aiba locul lui pentru a putea fi gasit cat mai usor.

                3.Mentine casa cat mai uscata. Umiditatea in casa poate duce la mucegai sau chiar la aparitia unor daunatori.Umiditatea excesiva poate deterior in sine constructia in care va aflati.Pastrand mediul din casa uscat ,puteti evita toate acestea , in plus veti avea parte de o casa mai sanatoasa.

                4.Aerisirea incaperilor. Aerisirea este de asemenea un lucru care nu trebuie neglijat.Aerul proaspat va aduce din nou un plus de sanatate casei dumneavoastra.

                5.Nu folositi substante daunatoare. Rozatoare,paianjeni,gandaci,acarieni precum si alte vietati pot dauna casei dumneavoastra imbolnavind membrii familiei.
Incercati pe cat posibil sa evitati metodele ce necesita folosirea pesticidelor.Aceste substante sunt un pericol real pentru o femeie insarcinata,copii sau animale de companie. Sfat: din experienta noastra ori de cate ori am vrut sa scapam de panzele de paianjeni si implicit de ei, am eliminat din incaperile respective sursa lor de hrana si anume toate insectele. Atata timp cat paianjenii nu mai au o sursa de hrana cu siguranta vor disparea.
Putem afirma ca avem curatenie in casa atunci cand aceasta  este reflectata prin prisma unor flori frumoase. Ganditi-va bine atunci cand alegeti o floare sa va interesati care este potentialul de crestere la maturitate a speciei respective. Este pacat sa fiti nevoiti sa le aruncati dupa ani intregi de ingrijire datorita volumului prea mare.