Curatenie in bucatarie
Cand auzim cuvintele curatenie in bucatarie, ne gandim la inlaturarea mancarii ramase in urma gatitului. Avand vase si suprafete curate, gatitul devine mai usor si mai placut atat pentru dvs. cat si membrii familiei.
-Aloca un spatiu pentru orice. Orice aparat sau ustensila folosita, odata spalata trebuie pusa exact la locul ei. Cateodata gatitul poate deveni foarte enervant atunci cand cautam un obiect ce nu a fost pus exact la locul lui. Nu exista o regula anume in care obiectele sunt aranjate intr-o casa. Toti avem tabieturile si obiceiurile noastre in cea ce priveste aranjatul obiectelor in casa.
– Incercati sa incheiati fiecare zi cu o chiuveta curata.
– Nu uitati ca buretele este o metoda foarte rapida de raspandire a microbilor in intreaga bucatarie si ca urmare folosirea prosoapelor din hartie este indicata. Daca folositi totusi lavete,este recomandat ca acestea sa fie spalate in masina de spalat la temeperaturi ridicate si schimbate cat mai des.
– Pentru curatarea mancarii arse de pe tigaie , se recomanda adaugarea sapunului de vase in jumatate de litru de apa.Se aduce la fierbere dupa care asteptati sa se raceasca. Ve-ti constata ca se curata mult mai usor fara sa riscati zgarierea tigaii.
– Daca scapati mancare pe fundul cuptorului, in timpul gatitului, turnati un pumn de sare pe pata respectiva.In acest mod fumul este redus si curatarea se face mult mai usor cand acesta se raceste.
– Pentru curatarea cuptorului cu microunde , se amesteca 2 linguri din suc de lamaie sau otet cu 2 cani de apa intr-un bol. Porniti cuptorul timp de 2-3 minute. Se indeparteaza cu grija bolul si se sterge cu prosoape de hartie. Repetati procesul daca este necesar. De retinut este ca lamaie este un odorizant natural la indemana oricui, vezi articolul Sfaturi utile pentru curatenie.
– Pentru improspatarea mirosului din bucatarie ,puteti adauga odata la cateva zile, o felie de lamaie in cosul de gunoi.
– Curatati aparatul de cafea prin adaugarea in rezervor a 3-4 linguri de otet si apa. Porniti programul normal de cafea .Repetati procesul inca de 3 ori dar de data aceasta numai cu apa curata.
– Stiati ca folosim 20% din ustensilele noastre 80% din timp ? Odata folosite ustensilele, puneti-le intr-un vas cu apa calda si putin sapun de vase.Ulterior curatarea lor va fi „floare la ureche”.
– Odata la 10 zile sau chiar saptamanal , inlaturati toata mancarea din frigider si spalati cu apa calda si sapun toate rafturile si tavile. In timp ce puneti mancarea la loc sa nu uitati sa verificati produsele daca sunt inca in termen de garantie.