Cum sa curatati cuptorul
Curatenia cuptorului este vitala in conditiile in care acesta intra in contact cu mancarea ce o consumam. Practic putem afirma ca ea reflecta sanatatea familiei dumneavoastra. In continuare va vom arata cum sa curatati cuptorul dumnevoastra folosind solutii naturale.
Solutiile speciale sau solutiile chimicale nu functioneaza intotdeauna. Exista cazuri cand solutiile nu sunt asa de eficiente asa cum pretind pe eticheta. Majoritatea solutiilor sunt chimice dar nu influenteaza negativ sanatatea noastra daca se aplica o clatire corecta dupa folosirea lor. Cu toate ca functioneaza, unii aleg metoda naturala de curatare a cuptorului.
Pentru o curatare exemplara avem nevoie de un burete mai dur sau un pad mic, o pereche de manusi, o carpa/ laveta microfibra si o perie in cazul in care cuptorul este foarte murdar.
Daca optam pentru o curatare naturala a cuptorului, cu siguranta bicarbonatul de sodiu este alegerea corecta. Faceti o pasta intr-un bol din bicarbonate de sodiu si apa. Turnati atata apa astfel incat pasta sa poata fi intinsa pe tot interiorul cuptorului. Intindeti pas ape toata suprafata, puneti accent pe locurile mai ascunse si mai ales pe partea inferioara deoarece aici s-au scurs grasimile.
Lasati pasta cateva ore sau chiar peste noapte sa isi faca efectul. Ulterior frecati peste tot cu burete. Daca solutia devine maronie, acesta este un semn ca grasimea se desprinde. Clatiti bine cu apa curata si daca veti constata ca au mai ramas pete de grasime, repetati procesul. Folositi aceasi metoda in cazul rafturilor si a tavilor din interior. In cazul in care aveti un geam foarte murdar, amestecati bicarbonate de sodiu cu suc de lamaie. Aplicati pe geam si lasati 30 de minute sa isi faca efectul. Geamul va arata impecabil.
In final puteti da un luciu cuptorului dumneavoastra cu o laveta tip microfibra, pentru un aspect placut.