Alegerea mopului

Unul dintre cele mai traditionale ustensile de curatenie din jurul casei noastre este mopul. Desi exista multe modele pe piata, mopurile sunt impartite in 3 mari categorii . Avand in vedere diversitatea mopurilor si tipurilor de suprafete, putem afirma ca alegerea mopului este importanta. Intelegand din ce material sunt fabricate si in ce imprejurari trebuiesc folosite, noi speram ca acest articol sa va ajute atunci cand decideti sa cumparati un mop nou. Cele 3 tipuri principale de mopuri sunt :

-Mop tip codite lungi. Aceste mopuri sunt cele mai traditionale mopuri ,cunoscute si sub numele yacht deoarece sunt folosite de multi ani pe vase marine.Cand vine vorba de mop , majoritatea oamenilor se gandesc la mopul format din codite lungi.Acest tip este usor de utilizat si acopera o suprafata destul de mare dar are si un dezavantaj.Coditele se curata greu si au tendinta de a mucegai foarte repede.

-Mop tip burete.Fiind doar un burete atasat de o coada, putem spune ca are un design foarte simplu fata de celelalte modele.Avantajul acestui mop este ca are un dispozitiv de stoarcere ce asigura cantitatea ideala de apa in interiorul buretelui iar dezavantajul este ca nu acopera o suprafata mare, practic putem spune ca este un mop de urgenta.

-Mop tip microfibra .In ultimii ani mopul tip microfibra a castigat din ce in ce mai mult teren fata de celalte modele deoarece acesta reuseste sa adune si o parte din murdarie daca este aplicata corect tehnica de curatare. Avand o forma dreptunghica cu o lungime minima de 40 cm si un sistem special de stoarcere , acesta s-a dovedit a fi atat cel mai eficient mop cat si cel mai scump.Alt avantaj al acestui mop este ca microfibra poate fi spalata ori de cate ori este nevoie aceasta fiind rezistenta.

In concluzie putem afirma ca atat alegerea mopului cat si a solutiilor este importanta pentru mentinerea curateniei. Mai multe despre alegerea solutiei de curatenie in urmatorul articol.